Taşınırken Buzdolabının Fişi Ne Zaman Çekilmeli?

  • AnaSayfa
  • Taşınırken Buzdolabının Fişi Ne Zaman Çekilmeli?

Taşınırken Buzdolabının Fişi Ne Zaman Çekilmeli?

Taşınırken buzdolabının fişi ne zaman çekilmeli? Taşıma esnasında en çok özen gösterdiğimiz ürünlerimizin başında, buzdolabı gelir. Adana evden eve nakliyat firması olarak taşıma süreci başlamadan önce beyaz eşyalar konusunda neler yapılacağı konusunda müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu noktada genel olarak buzdolabı ile ilgili dikkat edilmesi gereken önemli birkaç husus vardır. Bunlardan en çok merak edilen ve en dikkat edilmesi gereken, buzdolabının fişinin ne zaman çekilmesiyle alakalıdır. Bunun cevabına gelecek olursak, buzdolabının fişi tamamen taşınma işleminin gerçekleşeceği mekânın mesafesi ile alakalıdır. Eğer gidilecek mesafe uzun ise buzdolabının fişi son ana bırakılmadan çıkartılmalı ve en doğru şekilde paketlenerek taşınmalıdır. Veya gidilecek mesafe yakın mesafe ise en son anda buzdolabının fişinin çekilmesi yeterli olacaktır. Taşınırken fişi çekilen buzdolabı ne zaman takılır? Taşınma sonrası buzdolabı fişi ne zaman takılır? Buzdolabının gaz dengesinin oturması için belirli süre beklenmelidir. Bu ortalama 4 saat olarak belirlenmiştir.

Taşınırken Buzdolabının Fişi Ne Zaman Çekilmeli?

Taşınırken buzdolabının fişi ne zaman çekilmeli? Taşınma zamanı yaklaşırken öncelikli olarak hızlı bozulabilecek gıda ürünleri tüketmenizde fayda vardır. Buzdolabı gazının tam oturması için taşıma başlamadan birgün önce çekilmesi idealdir. Adana evden eve nakliyat firmaları mutlaka beyaz eşyaların taşıma süreci ile bilgileri müşterilerine vermek durumundadır. Ay şekilde taşıma sonrası buzdolabının fişi ne zaman takılmalı sorusunun cevabınınn da verilmesi gerekmektedir. Buzdolabının fişini çektikten sonra ne zaman takılır? Buzdolabı gazının tam olarak düz zeminde oturması için taşındıktan 4 saat sonra fişe takılabilir. Ev taşıma firmaları genellikle bu bilgileri bilir ve müşterilerini uyarmalarında fayda vardır.

Taşınma Esnasında Buzdolabı Nasıl Paketlenmeli?

Buzdolabının taşınması esnasında en önemli faktör, taşınılacak yeni mekânın yakın veya uzak olup olmayışıdır. Yakın mesafede buzdolabının fişini son anda çekilmesi gibi uzak mesafede ürünlerin buzdolabından çıkartılması ancak yakın mesafede dondurucu bölümün boşaltılmaması gibi durumlar söz konusudur.

Buzdolabının paketlenmesi ile ilgili konuya da gelecek olursak, burada dikkat edilmesi gereken husus, eğer ki gidilecek mesafe yakınsa dondurucu kısmını boşaltmaya gerek yoktur. Eğer gidilecek mesafe uzaksa, buzdolabı 12 saat önce fişten çıkartılarak tamamen içi boşaltılıp dış kısmı bu streç köpük hatta battaniye gibi pek çok paketleme ürünü ile dikkatli bir şekilde paketlenir.

Buzdolabı Paketleme Ve Taşıma

Buzdolabı taşınma esnasında detaylı olarak boşaltılır ve tüm çıkma parçalar çıkartılarak hepsi tek tek pakete sarılır. Ardından buzdolabı genel olarak, kalınca paket yapılır ve çizilme ve çarpma esnasında hiçbir darbe almayacak şekilde sarılır. Mümkün olduğu takdirde dik taşıma olur ancak mümkün değilse de belli statüye göre profesyonelce yanlamasına göre de taşınabilir.

Sadece buzdolabı ile ilgili dikkat edilmesi gereken taşınma mesafesinin durumuna göre, hareket etmektir. Dondurucu kısmındaki ürünler mesafe yakınsa çıkartılmamalı ve paketleme ona göre yapılmalı. Ancak mesafe uzun yol ise, mutlaka ürünler ayrı Bir korumalı aparata alınarak boşaltılmalı ve paketleme sonra yapılmalıdır.  Bu boşaltma işlemi de kesinlikle 12 saat öncesinde yapılmalıdır ki iç temizliği buz erimesi sağlansın. Bu tür taşıma işlemleri, profesyonel kişilere devredildikçe her aşması kolaylıkla aşılır.